selamat mencuba...hari ni buat sup tulang....sup ni nk mkn nasi blh..nk mkn dgn mee kuning blh..nk mkn dgn kue tiaw pun blh....senang je nk buat....
bhn2:
1kg tulng daging(di rebus sampai empuk...api perlahan.
bhn utk d tumis
6 ulas bwg merah
3 ulas bwg putih
1 inci halia
jgn luparempah tumis...bunga lawang...cengkih ...kayu manis...
tumis bhn ni hingga garing ..masukan ke dlm rebusan tadi....kalau nk blh masukan kentang...bila dh empuk ...semuanya...masukan garam n serbuk perasa...lada sulah....hias dgn tomato dan dau sup/bawang...
nk buat kicap senang je....potong cili kecik/padi...dgn bwg putih..letak kicap manis n limau kasturi....sesuka rasa.....sekian ......selamat mencuba...
Mengenai Saya

- air tangan ku
- kuching, sarawak, Malaysia
- saya seorg ibu kpd 4 org ank...sebagai surirumah saya minat memasak...jadi ..jika ingin kongsi resepi dan berkongsi...jomlah....